Dobrý den,chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s nějakou mezinárodní SIM kartou a případně jestli byste mi věděli nějakou doporučit na prozkoumání.Pro úvod začnu se sebou:Před mojí poslední cestou, na které jsem plánoval navšívit vícero států, jsem si pořídil SIM od Surfroam. SIM dorazila rychle, byla zdarma (resp. za 15€, ale tato částka mi zůstala v podobě kreditu na SIM).Jednalo se však jen o datovou SIM, a tak se mi nikdo nemohl dovolat, což byl občas (u Ubru, Lyftu) problém. Já jsem telefonoval přes mobilní data - koupil jsem si 5€ kreditu na Skype, což mi postačilo.  Nebylo to ideální, ale fungovalo to. Podpora zemí je super, rovněž tak cena za data (až na výjimky). Ve výsledku se mi to tedy vyplatilo víc, než kupovat v každém státu sim zvlásť.Jaké máte zkušenosti s intl. SIM vy? Víte o něčem lepším a cenově srovnatelně dostupném?  Předem díky za názory a přeji hezký den.  .

Mezinárodní SIM karta

Založil ve fóru Co se nevešlo

Jak funguje u eSim.me přenos do jiného telefonu? Přendám a jedu, jen musím znovu natahat profily? Nebo se pokaždé za změnu modelu/značky platí (a i když to vrátím do předchozího modelu)?

0 Citovat

To snad záleží na verzi, kterou sis pořídil.

0 Citovat

Myslím u té nejnižší verze.

0 Citovat

Můj odhad je, že o ty profily přijdeš. Fyzická karta je jen emulace, data budou v mobilu.

Zatím jsem kartu použil na dvou výletech a jsem spokojený. Možná by lokální simka vyšla levněji, jenže jeden globální tarif platný všude to vynahradí. O víkendu ji chci použít na třetím kontinentu.

0 Citovat

Já to naopak chápu tak, že jsou v kartě a v jiném mobilu půjdou použít, ale ne spravovat, pokud ho člověk nemá rootnutý a nainstalovaný OpenEUICC.

Vyzkoušeno zatím nemám, karta mi teprve přijde.

0 Citovat

Loni jsem chtěl půjčit esim.me dceři do Istanbulu. Po předělání simky do jejího telefonu to chtělo poplatek 10€. S poplatkem za změnu telefonu to nedávalo smysl, tak jsme se na to vykašlali. Po vrácení do mého telefonu funguje normálně dál. 

2 Citovat

Mám verzi na pět profilů. 

0 Citovat

Airalo v Dillí fungovalo hned po přistání. Nicméně po dalších šest dnů v Indore a Satpura mi internet nefungoval 99% času. Připojoval se na Airtel a psalo to "pouze nouzová volání" ve stejný čas, kdy česká SIM karta se krásně připojila na Airtel. Všichni kolem měli data a signál a já nic. Takže docela zklamání.

0 Citovat

A to ma byt Airalo podla recenzii jeden z najschopnejsich providerov ... Vyzera, ze nakoniec bude 5 profilova esim nutnost :)

Este k Michalovmu dotazu. V pripade licencie "Single" mozes spravovat profily iba v zariadeni, na ktorom si esim aktivoval. Vo verzii "Multi" na viacerych (ktore maju appku nainstalovanu), ALE iba na zariadeniach rovnakej znacky. Omni je bez limitu znaciek (ale max 15 profilov)

S fyzickou SIM sa uz potom pracuje nasledovne. V appke si vyberies esim profil (providera), ten sa ti zapise do sim. Kartu vyberies a mozes zacat pouzivat data v akomkolvek inom zariadeni (4G router, tablet ...bez ohladu na zakupenu licenciu). Niekedy je este nutne zmenit APN.

Zneje to sice vsetko komplikovane, ale realne sa to obsluhuje jednoducho ... ak teda nenastanu problemy s app :) (napr. ti nenacita esim.me kartu, kedy je nutne vymazat data+cache a prihlasit sa znova - profily sa ti po prihlaseni nacitaju)

0 Citovat

Ne, to je Multi. Omni je bez limitu.

0 Citovat

Pravdu mas, prepisem svoj prispevok ... v kazdom pripade za mna Single 5 staci.

0 Citovat

Po přistání v Dillí karta začala zase fungovat. Škoda, že mě nedošlo, že mohu koupit eSim od jiného operátora. Díky za tip.

0 Citovat

Ak niekto nestihol BF 40% zlavu ....

" Use coupon NVR2L8 and enjoy your 40% Black Week discount, even is the Black Week is over ;) "

0 Citovat

Jaká je nyní nejvýhodnější předplacená karta v ČR pro cestování? Kaktus má zajímavé ceny v rámci zóny  EU 1, pak už drahé. 300 kč 12 GB v EU 1 a pak v česku 6GB. Přijde mi to pohodlnější, než kupovat lokální simku. Bavím se v rámci Evropy. Děkuji

0 Citovat

Máte někdo zkušenost s funkčností MTXC karty v Keni? Myslím, že vše mám správně nastavené, ale k internetu se nepřipojím. 🤷‍♀️ Karta mnohokrát úspěšně používaná v jiných zemích. 

0 Citovat

@berda já tam byl minulý týden a používal jsem přes Airalo esimku, často vypadávala ale když se připojila tak super. Ujisti se ze mas zapnuty datovy roaming.

0 Citovat

@berda - skus manualne vyhladat inych operatorov a rovnako skusit prepnut manualne preferovane siete 3G/4G

1 Citovat

Prosím o pomoc, máme koupenou esim Airlalo pro celou latinskou Ameriku, ale i když se simka tváří, že v telefonu je, tak to nefunguje. Bez internetu se nám to těžko řeší. Nenašel by se někdo, kdo by tušil v čem by mohl být problém, a co udělat? Zatím jsme zkoušeli v Mexiku a v Belize. 

0 Citovat

Pár fotek k tomu.


received-919980272976385.jpeg
received-6840501022739089.jpeg
received-1715359988955483.jpeg
received-1053484949253217.jpeg
received-418793393828675.jpeg
received-1879968805762032.jpeg

0 Citovat

Jen hadam, ale vypada to na spatne vybranou sit.

Airalo pro stredni ameriku (to s tim obrazkem latamlink) v belize funguje se siti belize telecom (btl, digicell)

na screenshotu tam mate at&t.

0 Citovat

Ahoj, ten screenshot je ještě z Mexika, tady máme btl a nic...

0 Citovat

tonic napsal(a):

@berda - skus manualne vyhladat inych operatorov a rovnako skusit prepnut manualne preferovane siete 3G/4G

 

Díky. Vyzkoušeno všechno, bohužel bez úspěchu. Ale koupili jsme místní sim 10GB za cca 160 Kč od Safaricom a signál je velmi dobrý, včetně národních parků. 

0 Citovat

Najlepšie riešenie:) 

0 Citovat

Zkuste ještě: Mobilní sítě/Režim sítě eSim2 změnit z automatického připojení na ruční. Pokud to bude chtít další nastavení tak vybrat daného operátora, pak u APN dát "globaldata" a u Data Roaming "ON". U iPhonu se APN nastavuje na "automatically", ale podle fotek to bude Android. Vyzkoušejte.

2 Citovat

Potvrzuji, že to co píše Padre2023 funguje. Po konzultacích s helplinkou Airalo to chtělo přesně tohle řešení. Sami bychom na to ale nepřišli.

0